8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα



8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα

Πολυάριθμοι βαυαρικοί και ελληνικοί οργανισμοί και σύλλογοι εορτάζουν από κοινού και εφέτος την 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα.

Αποσπάσματα από το σχετικό φυλλάδιο:

Όταν το 2005 αρχίσαμε αυτή την πανηγυρική εορτή, που ενώνει λαούς και πολιτισμούς, είχαμε τότε περιοριστεί σε μια μόνο ημέρα, την Κυριακή.

Συν τω χρόνω όμως αυξήθηκαν οι εκδηλώσεις της Ελληνο-Βαυαρικής Ημέρας και χρειάστηκε να διευρύνου με και τον αριθμό των εορταστικών ημερών. Εφέτος διαρκεί η Πολιτιστική Ημέρα δέκα ημέρες. Το γεγονός αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας του Μονάχου, να καλλιεργούμε συστηματικότερα τον βαυαρικό και ελληνικό πολιτισμό και να τον ζούμε στη πολλαπλότητά του.

Εφέτος οργανώνουμε την 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα σε συνεργασία με το Δήμο του Ουντερφέρινγκ, ενώ πέρυ σι έλαβε μέρος το Μουσείο του Δήμου Μπαντ-Τελτς. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο δείγμα ότι η μακρόχρονη επιτυχημένη συνεργασία μας με το Δήμο Μονάχου επεκτείνεται και στη βαυαρική περιφέρεια και αποδίδει καρπούς.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικαιρότητα στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι έχει ανυπολόγιστη αξία η περαιτέρω διατήρηση και σύσφιγξη της μακροχρόνιας δοκιμασμένης αλληλεγγύης και ενότητας με τους Βαυαρούς φίλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γερμανικούς και ελληνικούς οργανισμούς και συλλόγους που μετέχουν στη διοργάνωση της 8ης Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας.

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης
Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, Δημοτικός Σύμβουλος

Οργανωτής της 8ης Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας:

Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας - Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας σε συνεργασία με το Ευαγγελικό Κέντρο Μεταναστών - Ελληνικό Σπίτι

Συμμετοχή Ελληνική: Ελληνορθόδοξες Ενορίες Μονάχου, Ορθόδοξη Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, Ελληνική Ακαδημία, Ιδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟ, Σύλλογος Μακεδόνων, Σύλλογος Ποντίων, Σύλλογος Αιγαίου, Σύλλογος Ιονίων Νήσων, Κρητικός Σύλλογος, Λύκειο Ελληνίδων, Ελληνικός Μουσικός Σύλλογος, Μουσικός Σύλλογος Φιλαρμονία, Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων, Ελληνοβαυαρική Μορφωτική Εταιρεία, Σύλλογος Ελλήνων Ομογενών Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Πελοποννησίων, Ένωση Κοζανιτών, Σύλλογος Δραμινών, Ηπειρωτική Κοινότητα, Σύλλογος ΣΟΥΛΙ, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου, Ελληνικό Φιλμφόρουμ, «ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ» του Β Ελληνικού Γυμνασίου Μονάχου, Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΕΛΛΑΣ, ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΗΡΑΚΛΗΣ, Σχολή τέννις Χρήστος Θεοδοσιάδης, περιοδικά ΔΡΑΧΜΗ και ΕΛΛΜΟΝΝ και ο εικονο- γράφος Στέφανος Στωίλας.

Συμμετοχή Βαυαρική: Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, Βαυαρική Ραδιοφωνία, Γλυπτοθήκη, Μονάχου Συμβούλιο Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, Δήμος Ουντερ- φερινγκ,Υπηρεσία Ενσωμάτωσης της Ίννερε Μισσιόν, Ελληνικό Σπίτι, Μουσείο Βασιλέας Όθωνας Όττομπρουνν, Σχολείο Ερνστ-Μπαρλαχ του ιδρύματος Πφεννιγ- παραντε, Ένωση Καθολικών Εργαζομένων, Σύλλογος Κοντρομπς.

Η 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου και με την υποστήριξη της Βαυαρικής Κυβέρνησης, του Γενικού Προξενείου Μονάχου, της Ομοσπονδιακής Κρατικής Υπηρεσίας για τους Μετανάστες (Νυρεμβέργη) και του Δήμου Μονάχου.



Τότον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

Instagram @pontiakilyra

Instagram @pontiakilyra