8η Ελληνο-Βαυαρική Ημέρα Πολιτισμού. Μόναχο, Ποντιακοί χοροί (βίντεο)

Πολλές οι παρουσιάσεις χορών κατά την 8η Ελληνο-Βαυαρική Ημέρα Πολιτισμού, Πόντος, Θράκη, Κρήτη, Ήπειρος, Βαυαρία.

Ξεχωρίσαμε την παρουσίαση των Ποντιακών χορών για αρχή, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια αφού η pontiakilyra.blogspot.gr παρακολούθησε την εκδήλωση και έχει υλικό από όλους τους χορούς.
Χορεύει ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου


Στην Λύρα είναι ο Δημήτρης Βογιατζής και στο νταούλι ο Κωνσταντίνος Πανίδης.

Μετά το βίντεο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για εκδήλωση.









Εορτασμός 8ης Ελληνο – Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας
Όσον αφορά τον πολιτισμό από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου γιορτάζεται στο Μόναχο η 8η Ελληνο – Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα. Φέτος για τον εορτασμό της συγκεκριμένης μέρας συμμετέχουν πολλοί βαυαρικοί και ελληνικοί οργανισμοί και σύλλογοι. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2005 και τότε περιοριστεί σε μια μόνο ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκαν οι εκδηλώσεις και φέτος θα διαρκέσει για δέκα μέρες. Αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας του Μονάχου, για την καλλιέργεια του βαυαρικού και ελληνικού πολιτισμού. Η 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο του Ουντερφερινγκ, ενώ πέρυσι έλαβε μέρος το Μουσείο του Δήμου Μπαντ-Τελτς. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι η μακρόχρονη επιτυχημένη συνεργασία με τον Δήμο Μονάχου επεκτείνεται και στη βαυαρική περιφέρεια και αποδίδει καρπούς. Λαμβάνοντας υπόψη την επικαιρότητα στην Ελλάδα πιστεύουν ότι έχει αξία η περαιτέρω διατήρηση και σύσφιγξη της μακροχρόνιας αλληλεγγύης και ενότητας με τους Βαυαρούς. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πάρα πολύ σύλλογοι και οργανισμοί Ελλήνων, ενδεικτικά, αναφέρουμε πως διοργανωτής είναι Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και η Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας σε συνεργασία με το Ευαγγελικό, το Κέντρο Μεταναστών – Ελληνικό Σπίτι, Ελληνορθόδοξες Ενορίες Μονάχου, Ορθόδοξη Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, Ελληνική Ακαδημία, Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟ, Σύλλογος Μακεδόνων, Σύλλογος Ποντίων, Σύλλογος Αιγαίου, Σύλλογος Ιονίων Νήσων, Κρητικός Σύλλογος, Λύκειο Ελληνίδων, Ελληνικός Μουσικός Σύλλογος, Μουσικός Σύλλογος Φιλαρμονία, Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων, Ελληνοβαυαρική Μορφωτική Εταιρεία, Σύλλογος Ελλήνων Ομογενών Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Πελοποννησίων, Ένωση Κοζανιτών και άλλοι πολλοί. Η 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου και με την υποστήριξη της Βαυαρικής Κυβέρνησης, του Γενικού Προξενείου Μονάχου, της Ομοσπονδιακής Κρατικής
Υπηρεσίας για τους Μετανάστες (Νυρεμβέργη) και του Δήμου Μονάχου. Το πρόγραμμα το δέκα ημερών του εορτασμού είναι πλούσιο και περιλαμβάνει διαλέξεις, χορό και τραγούδια.
Πηγή κειμένου: http://imerazante.gr/2012/06/27/49402

Τότον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

Instagram @pontiakilyra

Instagram @pontiakilyra