Ενός λεπτού σιγή για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τήρησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας στο Σώμα των βουλευτών με την ευκαιρία της εκλογής του, αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Ποντίων δήλωσε: 
«Πριν κλείσουμε τη συνεδρίαση έχουμε μια ηθική και πολιτική εκκρεμότητα: τη 19η Μαΐου, το Ολοκαύτωμα των Ποντίων αδελφών μας, τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως γνωρίζετε, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που συντελέστηκε από το 1916 ως το 1923 από τους επελαύνοντες Τούρκους, ιδιαίτερα με απόβαση συστηματική στον Πόντο και τις πόλεις Σαμψούντα, Τραπεζούντα, Αμάσεια και άλλες της μακρινής κοιτίδας του Ελληνισμού από τα χρόνια του Ιάσωνα.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων με το οποίο καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα και τις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες στο εξωτερικό να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των ποντιακών οργανώσεων να ενημερώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και τους οργανισμούς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το ψήφισμα κατατίθεται στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης».

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/politikh/story/135586/enos-leptoy-sigi-gia-ti-genoktonia-ton-pontion

Τότον

2 σχόλια:

 1. ...Εκτός από την Ρεπούση που κατουρήθηκε την στιγμή της σιγής κι έφυγε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εντάξει, τι να κάνει;!
   Φοβήθηκε μήπως υπάρξει "συνωστισμός" μετά, είναι και μικρές οι τουαλέτες....

   Διαγραφή

.

Instagram @pontiakilyra

Instagram @pontiakilyra