Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση - εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο, στις εγκαταστάσεις του OAKA στο Μαρούσι.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.

Για τον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων
Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου, μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Πόπη Τσοπανίδου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον ’Αγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος»
Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την «Ανταλλαγή των Πληθυσμών» καθώς, επίσης, και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες και θυσίες.
Αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη»
Η προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου θα στηριχτεί στον δυναμισμό της Ποντιακής νεολαίας και στόχο έχει να περάσει μηνύματα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας, αποτελώντας αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη». Όλοι οι καλλιτέχνες - μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές- συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα , ο ΟΤΕ, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα και η AEGEAN. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Τότον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

Instagram @pontiakilyra

Instagram @pontiakilyra